Olja en form eller långpanna beroende på hur tjock du vill ha kakan. Tunna skivor av potatis som under tryck blir nästan som en kaka, fin variation till den klassiska potatisgratängen som jag tycker har blivit lite tråkig
Alltid lika kul när man hittar enkla och uppskattade recept, den senaste tiden har vi testat ett antal recept från Jennysmatblogg och samtliga har gått hem
Nu tillbaka i lägenheten i Stockholm efter en utflykt till Linköping måndag och tisdag för en mässa där vi varit och ställt ut och marknadsfört Skolverkets webbaserade handledarutbildning
1. 2. F. e. b. 7. 5. T. w. i. t. r. a. c. o. k. P. m. s. A. n. d. l. h. y. g. 0. ö. å. ä. v. p. N. u. f. J. ,. x. j. I. C. S. 4. é. G. L. H. 3. B. V. D. K. , t. k o. s t
Skala potatisarna och skölj dem. Skär dem i tunna skivor. Varva potatisskivorna i en välsmord eldfast form med margarin, salt, peppar och pressad vitlök
I de flesta recept för PommesAnna varvar man potatisskivorna med skivor av smör. I princip handlar det om att råsteka potatisen i ugn i stället för att göra det i stekpanna som både är tidsödande och tarvar en hel del smör
PommesAnna 1 kg potatis 200 g smör 5 st vitlöksklyftor salt och vitpeppar Dagen innan Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Serveringsdagen Stjälp upp pommesAnnan på skärbrädan och skär i ca 4-5 cm tjocka portionsbitar
Ugn. 200 grader. Skala potatisarna och skölj dem. Skär dem i tunna skivor. Varva potatisskivorna i en välsmord eldfast form med margarin, salt, peppar och pressad vitlök
This post became on Instagram one of my most liked posts. Crazy to think of, yet, I didn’t want to post it on the blog since I didn’t take proper pictures
PommesAnna. Ett annat tips är att man kan byta ut hälften av grönpepparn mot rosépeppar. PommesAnna. Om annat kött serveras kan man byta ut fonden till något mer passande
PommesAnna. Skölj potatisen och låt rinna av väll på ett hushållspapper, Pensla en gjutjärnspanna med smör runt om, lägg potatisen i cirklar lite om låt, pensla med smöret, strö lite salt och peppar mellan varje lager
Sötpotatispommes & sparris. Pumpaburgare (4 st – i vanlig ordning fick mannen friskobröd, så öka antalet pumpabitar om ni ska göra fler). Börja med att sätta på ugnen på 200 grader, skär upp sötpotatisen till tunna stavar och lägg upp dem på en ugnsplåt – ringla över olivolja, paprikapulver och havssalt och ställ in i ugnen i 40 minuter. Skär därefter upp 4 skivor av pumpan, från den tjocka botten – ringla över olivolja och salt och ställ in även dem i ugnen – exakt tid på pumpan vet jag inte men tog nog ut dem efter ca 30 minuter. Forma färsen till 4 biffar och stek dem medan det andra bakas i ugnen, olja och krydda sedan sparrisen och lägg in dem i ugnen när du tar ut pumpaskivorna och låt dem ugnsbakad i ca 15 minuter. 4 st – i vanlig ordning fick mannen friskobröd, så öka antalet pumpabitar om ni ska göra fler)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.