När jag sökte på recept på Tandoori Chicken fick jag upp flera av karaktären "Blanda yoghurt med tandoori chicken-kryddmix" och det var ju inte det jag var ute efter
Det skall väl erkännas att det finns andra kök som jag tycker bättre om än det indiska men det finns några rätter som jag tycker är riktigt goda och tandoori är en av dom
4 kycklingfiléer2 dl matlagningsyoghurtMinst 2 msk tandooripaste (går även att använda tandoori krydda på burk om man inte har tillgång till paste)Bulgursallad
Tandoorikryddad blomkål. Ta sedan bort bladen från blomkålen och täck den helt med tandooriblandningen, jag la ner den i en bunke och arbetade in marinaden ordentligt
Meanwhile, mix the soy yoghurt with the tandoori spice mix and salt. Toss the cauliflower wings in the tandoori-yoghurt mixture, give them a good mix until they are evenly coated and put them back on the parchment paper
4 4 port ris eller annat gryn 1 gurka 1/2 påse salladslök (à 125 g) 1 lime salt peppar 500 g laxfilé 1 msk olja 1 msk tandoorikrydda 2 dl matyoghurt Lägg till i inköpslistan
Meeeeeen, då är det ju faktiskt så att man måste börja med att göra tandoorikyckling vilket ju faktiskt också är en god indisk rätt som man kan äta som den är (men lite tillbehör förstås)
Tandoori är ingen krydda eller kryddblandning. Efter att kycklingen är klar, delad och upplagt på ett stort fat,skinnet har gjort sitt och slängs, häller jag det ny kokta basmati riset över ugnsplåten med all god marinad och sky från kycklingen och rör runt tills varenda riskorn är täckt med den helt underbara smakerna av "Tandoori Chicken masala"Servera gärna med lime marinerad rödlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.