Ugnsrostadblomkålmed indiska smaker. Ugnsrosta blomkål kan man göra med olika kryddor, men de lite hetare indiska smakerna passar extra bra till den milda blomkålen
Passar till grillat eller vegetariskt/vegan med massor av smarrig hummus som tillbehör. Att äta ugnsrostade grönsaker ofta är ett perfekt sätt att öka grönsaksintaget
de minut ungefär (har du hällt på rejält från början, hälften av smöret ungefär, kan du ösa blomkålenmed smörvätskan som samlas i långpannan och inte tillsätta nytt smör förrän precis på slutet)
Ugsrostad blomkålmed citron och kapris. Blomkål är allra bäst i en stuvning eller rå tycker jag, men den här ugnsbakade blomkålen kommer banne mig inte långt bakom
Ugnsrostad rödbeta och blomkålmed pepparrot- och bönmos. Eller som förra veckan för snart fem åtta månader sedan, då det blev lite av en restrensning i kylskåpet, så fick några skedar vita bönor, en bit blomkål och ett par kokta rödbetor tillsammans uppdraget att agera middagsmat
Kokt, stekt, ugnsrostad, mosad, kryddad och ja, den funkar till det mesta. Blanda om blomkålenmed dressingen och pudra över lite paprikapulver precis innan servering
Ansa bort blasten från blomkålen (denna kan du spara till något annat). Smält smör och blanda med citronsaft – för veganskt, byt smöret mot mjölkfritt smör eller rapsolja
Garnera med citronmeliss eller koriander och servera medugnsrostadblomkål och kokt basmatiris. Bryn kycklingen på båda sidor i en stekpanna med matfett
Blomkål. Rör samman med majonnäs och curry, smaka av med salt och peppar. Blomkål. Skär ett blomkålshuvud i cm-tjocka skivor, skölj och lägg ut på ugnsplåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.