Kör örter, buljong, avocado och yoghurt till en slät röra i matberedare. Salta efter smak. Blanda med kall pasta och strö över de hackade pistaschnötterna
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färskaörter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färskaörter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Kryddiga korvar åkte ner i korgen och olika sorters färskaörter. Så i dagstod jag där i affären och försökte komma på något som går snabbt och enkelt att laga
När du tycker att det är lagom så häller du i resterande av dom färskaörterna och låter dom puttra med en stund innan du kör med förslagsvis en stavmixer och finfördelar dom större bitarna och skalen till önskvärd storlek
Jag kan tänka mig att det blev extra god just för att det var hemmaodlade, nyskördade tomater, men jag har gjort den på köpta också och det var himmelskt gott det med
Lägg det djupfrysta köttet i en ugnssäker form, sätt formen på galler i nedre delen av ugnen. Lägg det varma köttet i en bunke eller en rymlig fryspåse, häll över lagen
Jag fick tag på några paprikor till billigt pris och gjorde därför en härligt djupröd paprikasoppa. Smörj in paprikorna i olja och grilla i ugnen på ca 175 grader
Köttfärssåsen var tänkt till lasagne kvällen därpå. Jag kanske är lite udda, men att komma hem till en färdig färssås, och bara behöva koka en bechamel, montera lasagnen och låta den tillagas i ugnen - det är för mig närapå snabbmat
Perfekt som kallskuret på buffé eller som söndagsmiddag. Se tidigare recept på Lammgryta med sötpotatis och kikärtor här… och på lammragú med glutenfri fullkornspasta här…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.