SvartsoppaHemlighetenmed det här receptet är den stora mängden madeira, calvados och sötman. 12 tallrikar á 2 dl 2 ”korvar” Svartsoppa 5 dl vatten4 dl Madeira3 msk Socker2 Mörk oxbuljongtärning½ tsk Salt 1 tsk Malen ingefära ½ tsk Malda nejlikor 4 msk Konc äppeljuiceev. Calvados Räkna med 2
Inför en skånsk gåsamiddag är det vanligt att laga svartsoppa som smaksatts med kryddor som nejlikor, ingefära och kryddpeppar, samt med något alkoholhaltigt såsom starkvin eller konjak
Smaka av med salt. Lägg upp på fat och dekorera med tillbehören. Koka upp 2–3 deciliter vatten med lök, lagerblad, pepparkorn, citron och buljongtärning i en låg, vid gryta
Det går att experimentera med det mesta bara det inte är giftigt. Sila ifrån och slå upp på flaska men lägg gärna i en stjälk citronmeliss som garnityr
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Under tiden spagettin kokar fräser du snabbt på bacon i en panna och lagar till såsen, sen är det bara att vända ner spagettin och tillsätta grönsaker och toppa medmed lite garnityr
Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr. Smaka av med salt och peppar. Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.