Jag har lagt fram artikeln på vardagsrumsbordet tillsammans med ett gäng vegetariska kokböcker för nu har inte Daniel så mycket val längre, om han inte vill ge sig ut och jaga och fiska själv
Men nu över till veckans vegetariska recept. Efter en myshelg i Väsby är jag nu åter tillbaka i vardagsrutinerna och jag började dagen med att försöka bränna av några kalorier från helgens goda mat och dryck
Det var så länge sen jag gjorde en smörgåstårta så förra veckan, när jag hade en ledig dag, så passade jag på att göra en för mig ny sort med skinka och bacon som fyllning
Det handlar om vegetariska halloumi- och morotsbiffar med jasminris och vitlökssås. Riv halloumi och morötter och häll i en skål tillsammans med två ägg
Blanda lingon och socker i en skål och mosa dem med en gaffel. Börja med att göra gurkan. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
Jag får väl återkomma med ett recept på en tomatfri, vegetarisk stroganoff vid ett senare tillfälle, så att ni kan jämföra och se vilken variant som ni tycker är godast
Det här grundreceptet innehåller en hel del ägg, så om du vill göra det veganskt så rekommenderar jag dig att kanske smula sönder lite silkestofu och blanda ner istället tillsammans med lite extra maizena i dressingen för konsistensen
Jag gjorde en väldigt smarrig varm smörgåstårta förra helgen. Blanda färsen med lök och bacon och tillsätt krossade tomater, crème fraiche, vitlöksost, salt, peppar, köttbuljongtärning och pizzakrydda
Man kan enkelt göra goda vegetariska wraps med rostade kikärtor (som är sååå gott. ) och fylla dom med en massa god sallad så blir dom riktigt mättande också
mingodasida Det var min kära sambo som överraskade mig med denna goda smörgåstårta. Bred ett tunt lager majonnäs ovanpå och runt om hela smörgåstårtan för att inte brödet ska torka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.