Jag ahde lite surdegsbröd som jag rostade i min Kitchen Aid brödrost som jag fick när jag fyllde år. 2 rostade surdegsbröd, en över och en under äggsalladen. 2 rostade surdegsbröd
Blanda ihop surdegsgrunden med mjöl och vatten i en rymlig bunke. På kvällen. Tillsätt de nya ingredienserna i bunken med surdegen och rör ihop alltsammans
Lägg i spenat och rucola och låt koka med någon minut. Ruccola är något som vi alltid får över och som ligger där i sin påse tills det blir dags att kasta den
Jag låter den gärna jäsa över natten och fortsätter med baket morgonen därpå. Receptet kommer ifrån underbara Sara Bäckmo Som har en helt fantastisk blogg om allt som har med trädgård att göra, har lärt mig massor om hur man anlägger en täckodling
När degen jäst klart, stjälp upp den på bakbord mjölat med rågmjöl. Dock är detta första gången jag lyckades med detta bröd - första gången jag bakade det blev det gott, men då hade jag massakerat det hundratals gånger om, pga att det inte jäste "rätt" osv osv
Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbrödmed en len honungsfraiche som avrundar i gommen
Blanda samman med smöret. Det här är ett superenkelt sätt att göra eget vitlöksbröd på. Skär diagonalt i brödet, men inte hela vägen ner och sedan på andra ledden
Lägg upp råbiffen på brödet och garnera med små pärlor av dillolja, chipsen och vattenkrassen. Mixa dillen tillsammans med olja i en mixer, sila sedan av
Tina ärtorna och kör dem med olja i en mixer tills det fått en bra konsistens. Här är ett recept påhummus som inte är på kikärtor utan gröna ärtor istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.