Efterrätt

Efterrätt

  • 14 Recept
Fransk hallonkaka

Fransk hallonkaka

Vi fortsätter att njuta av färska hallon som i år är särskilt fina. Stora, saftiga och ingen mask alls nästan vilket är ovanligt
Rabarberkaka med mandelmassetäcke

Rabarberkaka med mandelmassetäcke

Foto. Theres LundénNu är det äntligen dags att börja skörda våra rabarber och njuta av denna krämiga och knäckiga kaka
Rabarberpaj

Rabarberpaj

Skölj och skär rabarbern i bitar. Lägg den i en smord pajform. Smält smöret i en kastrull och rör ner havregryn, mjöl, bakpulver, socker, grädde och sirap
Rabarberpaj med italienska mandelskorpor

Rabarberpaj med italienska mandelskorpor

Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i bitar. Blanda rabarber, potatismjöl och socker i en ugnssäker form. Krossa skorporna och blanda med smör-&rapsolja och citronskal
Rabarberkladdkaka

Rabarberkladdkaka

Jag älskar rabarberpaj men ibland känns det lite tråkigt att göra samma, så när jag såg detta recept på kladdkaka med rabarber ville jag testa så fort som möjligt
svartrotssoppa med hummus på surdegsbröd

svartrotssoppa med hummus på surdegsbröd

Här kommer ännu en härlig soppa. Fyllig och mättande och har visst vunnit pris. Jag var tvungen att prova när det fanns svartrot hemma i kylskåpet
Nytt recept: Saffranskladdkaka

Nytt recept: Saffranskladdkaka

Smörj en rund form ca 22 cm i diameter och beströ den med ströbröd eller kokosflingor. Mät upp smöret i en kastrull
Äpple och mandelkrämspaj

Äpple och mandelkrämspaj

Denna äppelpaj är väldigt god. VÄLDIGT GOD. Extrasonen var här igår och levererade äpplen från trädgården, skeptiskt läste han receptet på denna paj som jag har bakat tidigare
Äppelkladdkaka

Äppelkladdkaka

Favorit i repris. Den här goooooda och saftiga kladdkakan som bäst avnjutes med kanel och grädde, vaniljsås eller vaniljglass
BANOFFEPAJ

BANOFFEPAJ

Jag är nog den sista i hela bloggvärlden som aldrig smakat dulche de leche oj vad jag har missat. Jösses så gott det är
Knäckin äppelpaj med kanel

Knäckin äppelpaj med kanel

Foto. Johannes Wätterbäck. Efter många års frosseri i äppelpajer så hittade vi äntligen ett grundrecept som vi modifierat och är 100% nöjda med