Svart pasta med vitvinskokta musslor
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor
  • 11 röd lök
  • 12 klyftor vitlök
  • 11 röd chili
  • 12 kvistar persilja
  • 1 en stor klick smör
  • 13 dl vitt vin
  • 11 dl vatten
  • 1 salt och peppar
  • 14 port svart pasta
  • 11 kg blåmusslor 1 röd lök 2 klyftor vitlök 1 röd chili 2 kvistar persilja en stor klick smör 3 dl vitt vin 1 dl vatten salt och peppar 4 port svart pastaTvätta musslorna väl, dra av skägget och skrubba dem väl under rinnande vatten. Knacka dem försiktigt mot diskbänken, kasta de som inte sluter sig. Rensa även bort trasiga musslor. Finhacka lök, vitlök, chili och persilja. Hetta upp pannan med smöret och fräs löken, chilin och persiljan i någon minut. Häll i musslorna och vinet. Rör runt, häll i vattnet och låt puttra tills musslorna öppnar sig. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Häll av pastavattnet och häll över pastan i pannan med musslorna. Blanda om och låt dra någon minut innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.