Koka pasta enligt anvisningar på paketet. Snabb och enkel vardagsmat får funka även på en fredag. Servera pasta tillsammans med såsen i varma tallrikar, gärna med finriven parmesan till
Glutenfri pasta förstås - den här gången bönpasta av sojabönor - och till det en lättgjord, smakrik och grönsaksförstärkt röra på champinjoner, grönkål, brysselkål, oliver och bacon
pasta vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. pasta t. och vitlök i en rejäl klick smör. Svart. olivoljan med pastanoch tillsätt sedan svampfräset och bladpersiljan
Hetta upp en stekpanna och torrstek lökklyftorna så hårt att de får en svart yta på kanterna. Repa timjanbladen och blanda löken med den nykokta pastan, parmesan ochtryffel
pasta vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. pasta t. och vitlök i en rejäl klick smör. Svart. olivoljan med pastanoch tillsätt sedan svampfräset och bladpersiljan
Aaah, som en ljuv liten klump i magen ligger den här goda och förvånansvärt mustiga pastan nu, och vi konstaterar ännu en gång belåtet att det är värt att koka nam-nam på sina räkskal
) Här har jag blandat en liten del av såsen med kokt pastaochsvarta bönor (jag gillar att pastan bara vänds i såsen utan att det blir för kladdigt - andra kanske vill ha större mängd sås)
Skeda på sås och toppa med den smörstekta sparrisen, tunt skivade skogschampinjoner, ruccola, rostade pinjenötter, riven parmesan samt svarttryffel (Gotländsk) Fusion på en tallrik mellan Gotländsk durumpasta, grön sparris & Öjn’s guld – Svarttryffel med italienska inslag av parmesan & pinjenötter
kyckling i gryta med endiver ochtryffel samt. salt och peppar. svarttryffel. Bryn endiverbåtarna och de grova gurk strimlorna i en het stekpanna med lite olja eller smör, tillsätt blandningen i grytan starx före servering tillsammans med den fin skurna tryffeln
Svartpasta smaksatt med bläckfiskbläck. Koka under tiden pastan. Rensa löken och skär den i mindre bitar, stycka kyckling och stek den i smör, salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.