Pasta5 dl durumvetemjöl 4 ägg 1 msk olivolja ca 0,5 krm salt olja (till kokning) 2 msk smör
1 Sås400
g färsk salsicciakorv (korvfärs finns ibland färdig, annars så ta av skinnet från korven) 1 gul lök (stor) 2 klyftor vitlök (rejäla) 5 blad färsk salvia, hackad 2 msk karljohansvamp, torkad, blötlagd och mixad 0,75 dl torrt vitt vin 1 dl grädde (fet) smör (till stekning)
Blanda ner alla kryddorna utom vinet i färsen, rör om så allt blandas väl, när allt är blandat är det tid att hälla i vinet, blanda igen, ta en tesked med blandningen och stek i en stekpanna, så får man smaka om det saknas mer kryddor
Du behöver en köttkvarn med korvhorn men det är också allt. Salsiccia. För bästa resultat har jag av Gustav Erikson, mästare i charkuteri, fått veta att för bästa resultat ska man mala kött med salt dagen före korvmakeriet
salsicciamed smak av rosmarin och fänkål. Vi köpte med ett så kallat korvkorn till köttkvarnen och detta kom nu till användning, första gången vi gjorde egen korv och riktigt bra blev det
Den kryddas med sött paprikapulver, fänkålsfrön, svartpeppar och peperoncino. Både salsiccia Di Calabria och spansk chorizo stoppas i vanliga grisfjälster vilket gör att dom torkar snabbare
Det här är ett snabbt, enkelt och mycket gott recept för alla de där kvällarna när tiden kanske inte riktigt räcker till men det ändå vore gott med något rejält
Sent hem från jobbet som avslutades med ett arbetslagsmöte där jag håller i ordförandeklubban. Mycket att diskutera och allt hann vi inte med trots att vi drog över några minuter
En medmed griskött och samma kryddning som en färsk kalabrisk salsiccia jag gjorde nyligen, det vill säga torkad turkisk chili, fänkålsfrön och fänkålspollen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.