Pasta

Pasta

Gratinerad gnocchi med tomat och mozzarella

Gratinerad gnocchi med tomat och mozzarella

1 förp gnocchi, färsk (à 500 g) 400 g passerade tomater 1 aubergine 1 gul lök 5 klyftor vitlök 0,5 tsk chiliflakes 2 msk olivolja 1 kruka färsk basilika 1 kruka färsk persilja 2 mozzarellaostar salt
Ljummen pastasallad med kyckling och pesto

Ljummen pastasallad med kyckling och pesto

1Pastasallad200 g pasta (gärna farfalle eller penne) 1 burk majs (à 280 g) 200 g skogschampinjoner 250 g körsbärstomater 0,5 purjolök örtsalt svartpeppar
Svamppasta med salsiccia

Svamppasta med salsiccia

Pasta5 dl durumvetemjöl 4 ägg 1 msk olivolja ca 0,5 krm salt olja (till kokning) 2 msk smör. Pasta5 dl durumvetemjöl 4 ägg 1 msk olivolja ca 0,5 krm salt olja (till kokning) 2 msk smör
Krämig pasta med lövbiff och champinjoner

Krämig pasta med lövbiff och champinjoner

400-500 g färsk tagliatelle 300-400 g lövbiff 8-10 skogschampinjoner 0,5 gul lök 1 röd paprika 1 gul paprika 1 klyfta vitlök 3 dl crème fraîche 2 dl vispgrädde 1 msk koncentrerad kalvfond (eller oxfond) 1,5-2 msk cognac 1 tsk rödvinsvinäger 0,5 msk färsk timjan, hackad smör, till stekning rapsolja, till stekning salt svartpeppar, nymalen
Italienska köttbullar i tomatsås - Isabellas recept

Italienska köttbullar i tomatsås - Isabellas recept

500 g högrevsfärs 1 dl ströbröd 1-2 dl rött vin 3 dl parmesanost, riven 0,5 dl färsk bladpersilja, hackad 1 ägg 1 klyfta vitlök 4 burkar hela konserverade tomater (gärna san marzano tomat) 0,5 kruka färsk basilika 1 klyfta vitlök olivolja salt peppar
Pastagratäng med mozzarella

Pastagratäng med mozzarella

400 g pasta, penne rigate ca 10 körsbärstomater ca 3 dl mozzarellaost, riven. 400 g pasta, penne rigate ca 10 körsbärstomater ca 3 dl mozzarellaost, riven
Pasta Italiano med extra allt

Pasta Italiano med extra allt

500 g pappardelle (pasta, breda band) 8-10 skiva parmaskinka (lite finare) 8-10 skiva bresaola (går att utesluta) 15-20 skiva tryffelsalami 50 g parmesanost, hyvlad eller riven (gärna lagrad 30 månader) 200 g fetaost, i havssalt 50 g rucolasallad 0,5-1 dl pinjenötter, rostade 0,5 dl valnötsolja flingsalt svartpeppar färska basilikablad