Falsk surdegslimpa. Algot tyckte att vi skulle kalla brödet kantbröd men jag tyckte Åses benämning, falsk surdegslimpa, passade utmärkt eftersom det påminner lite om surdegsbröd
Jag gillar verkligen surdegsbröd och de får gärna vara åt det syrliga hållet. Däremot är jag inte överdrivet förtjust i brödkryddan kummin, som används flitigt i brödrecept från framförallt Ryssland och Baltikum (brödkummin är inte samma sak som spiskummin, vilket är en helt annan krydda med en helt annan smak)
Då var det dags att använda lite surdeg igen. Denna gång hamnade den i dessa mjuka och goda limpor. Limporna har ingen framträdande syrlig smak utan är mer åt det sursöta hållet
Senaste nytt på surdegsfronten. Ett mycket, mycket saftigt och gott bröd, måste jag säga. Och som så ofta med surdegsbröd - ljuvligt att skära en skiva och äta precis som den är, i sin smakrika enkelthet
En riktigt mumsig och fiberrik standardlimpa. Smakrik och saftig. Detta kommer att bli en favorit. Ingredienserna är lätta att få tag på, tiden du behöver lägga ned är väl värt det
Testar mig på surdeg igen sist dog degen ifrån mig men nu har jag hittat en deg som man fryser in. den hittar du här, men du kan självklar använda din surdeg om du har en i kylen eller frysen
I boken "Surdegsbröd" är första receptet ett bröd med solrosfrön och russin. Ända sedan jag köpte boken, bläddrar jag alltid förbi det samtidigt som jag ägnar det en flyktig tanke att jag en dag skall baka det
Hittade detta recept för ett tag sedan men har absolut inte en aning om var. Bakade i alla fall dessa limpor för första gången idag och de blev riktigt goda
Surdegslimpan är ett kryddat skållbröd på finmalet rågmjöl och verkar vara en föregångare till den idag så vanliga söta svampaktiga vetemjölslimpan där rågen mest verkar förekomma som "gisslan"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.