Surdegslimpamedhel bovete. Det blir ett rejält bröd med mycket smak av bovete. Det här har jag velat prova en längre tid – glutenfritt surdegsbröd gjord på hel bovete
Jag bakade brödet medheldinkel, solrosfrön och linfrön. Det är ett bröd med mycket hela korn i, ganska lite vanligt mjöl, och av någon anledning har jag inte bakat så mycket bröd av den typen
Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Smörj en form med olja så fisken inte fastnar. Lägg i fisken och pensla på skyn med smör, honung, salt och peppar
Marinerad hel kyckling som stekts länge i ugnen i lergrytan och därmed blir så otroligt mör och god. Rätten tar en stund att laga, men det sköter ju ugnen så det är med andra ord en mycket lättlagad rätt
Stoppa fyllningen i kalkonen och snörp ihop lårbenen med steksnöre. Gnid in kalkonen med citronhalvan. Blanda smöret med salt, peppar och soja samt pensla kalkonen runt om
Den där lergrytan är alla tiders för dagar/kvällar när det inte finns så mycket tid för finlir i köket, ner med ingredienserna i den blötlagda grytan och skjuts in med den i ugnen
Så, då är Mårtenssons jul förpassad till Mårtenssons vind, lägenheten nystädad och julstämningen är utbytt mot vårkänslor med hjälp av en bukett färgglada tulpaner
Såg ett matprogram med Jamie Oliver härom dagen, då han tillagade en hel rotselleri i ugn. Blev supergott, kul med något nytt att servera till valfritt kött och sås
Jag har också läst att man inte ska ha torkade örter medhela tiden, men det fungerade utmärkt. Otroligt enkelt recept, ner med grejorna i grytan och sju timmar senare var maten klar
Skölj och torka den med hushållspapper. kg hel fisk, t ex abborre, gädda, gös, torsk, kolja. Lägg stor fisk med ryggen uppåt och buksidorna utåtvikta, mindre fiskar på sidan bredvid varandra
Servera gärna med nypotatis och dina favoritgrönsaker. För några dagar sedan köpte jag en hel laxsida och idag var det dags, men även första gången jag tillagar en hel laxsida helt själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.