Bröd o Bullar

Bröd o Bullar

  • 27 Recept
Saftigaste kanelbullarna

Saftigaste kanelbullarna

Kanelfyllning150 g smör, rumsvarmt 1 dl farinsocker 1 dl strösocker 5 tsk malen kanel. Vetedeg50 g jäst, rumstempererad 500 g mjölk, rumstempererad [5 dl] 1 msk malen kanel 250 g smör 200 g strösocker [2 dl] 1 kg vetemjöl [16,5 dl] 1 tsk salt. Pensling1 ägg ca 1 krm salt vatten pärlsocker (till garnering). Sockerlag2 dl vatten 1 dl strösocker

Kim Sulockis Baguette

Blanda Ihop alla Ingredienserna, täck över och låt det jäsa över natten. Strö lite vetemjöl på bakbordetoch häll ut degen
Gifflar med fyllning

Gifflar med fyllning

Hacka eller riv mandelmassan i bitar så blir det lättare att blanda ihop det till en massa med äppelmoset
Surdegsbröd på fullkornsvete – Grundrecept

Surdegsbröd på fullkornsvete – Grundrecept

Tillsätt sedan övriga ingredienser utom salt. Forma degen jämn och fin. Rulla varsamt till önskad form. Ingredienser 150 g ( 1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete, färsk 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk 500 g (5 dl) vatten, kallt 750 g (ca 12,5 dl) vetemjöl special 15 g (2,5 tsk) salt eller havssalt 20 g (1,5 msk) oliv- eller rapsolja1 Rör ihop jäst, surdeg och vatten. 2 Knåda till en smidig deg, 2 min sakta och 6 min snabbt i maskin eller 20 min för hand. Låt jäsa i oljad bunke täckt med plast ca 1 h. 3 Vid degens kanter mot mitten och vänd degen upp och ner och låt sedan jäsa ytterligare 1 h. 4 Häll upp degen på bordet. Dela i 2-3 bitar till bröd eller 4 bitar till baguetter. 5 Sikta lite mjöl över bröden, lägg dem på en plåt och täck med plast. 7 Snitta bröden precis innan du sätter dem i ugnen. 8 Grädda mitt i ugnen tills bröden fått fin färg, 25-30 min och låt sedan svalna på galler