Beroende på hur mycket surdeg du ska ha finns det två olika sätt. SURDEGSDAGS. Låt burken stå i rumstemperatur i 2-4 dagar. Låt den stå i rumstemperatur och mata varje dag med 1 dl vatten och 100 g vetemjöl
Eftersom jag ska göra detta i morgon också, börjar det kännas lite för trångt i Rågsurdegens burk…. Idag, var det dags att “mata” dem för första gången och när jag öppnade locken, såg de härligt bubblande ut och gav ifrån sig en svag doft av jäst
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och forma till två runda bröd genom sk rundrivning (både hur du startar en surdegsgrund och hur du rundriver hittar du på Bagarbertans blogg)
Varför måste man få till en speciell dag för att visa varandra uppskattning frågar jag mig. Fast jag är ju likadan , och tycker att det faktiskt att det här med Alla Hjärtans dag är riktigt mysigt
Det är dags att börja med de orangemarkerade livsmedlen. Dessa var förbjudna under elimineringsfasen men nu får jag äta en per dag i viss mängd för att kunna klura ut exakt vilket livsmedel som jag inte bör äta
De här bjöd jag på i lördags när lillebror med familj hälsade på och det var väl den enda stunden det var tyst i alla fall någon sekund under den kvällen
Du kan bjuda den både till fest och vardags. DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. Från Nya Mästerkocken 1985 Du kan bjuda den både till fest och vardags
Dom här två rätterna går dessutom väldigt bra att förbereda dagen innan vilket jag gjorde. Gör du detta dagen innan så täck formen med folie och ställ in i kylen
Cheesecake är gott och pannacotta är gott. Och tänk att de gifter sig utmärkt tillsammans. Lena blev av med sin fasa för gelatinblad när hon gjorde denna dessert, men jag har förenklat receptet ytterligare
När den svalt är det dags för glasyren. Hörde rykten om att det skulle bli dåligt väder i helgen…passade på att direkt på morgonen ta hand om lite tvätt och slänga ihop en mjuk kaka att njuta av under regnets timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.