Det här behöver du för ett stortoch maffigt formbröd. Det är ljust men ändå med lite tuggmotstånd, och neutralt i smaken - med bara en anings anstrykning av kokossmak - saftigt ochmed bra konsistens
Blanda med en träslev i en rymlig bunke, täck med plast och ställ lite lagom varmt under natten. Häll över degen i en inoljad plastlåda (om du har en, annars kan du hälla på lite olja och låta den ligga i degbunken)
Ecocaféet är inte bara ett trevligt fik, det har också utvecklats till ett stort hälsocenter. Det har varit väldigt roligt att få vara medoch bidra med recept till ett riktigt hälsocafé, som bara serverar glutenfritt och sockerfritt bröd, bakverk och lunchrätter
Måste meddela förlaget detta och hoppas på att man kan ändra vid tilltryckning av fler böcker. Denna motivation gav vinst av boken Baka matbröd med LCHF
Detta brödet var verkligen gott och jag fick med mig receptet hem. När jag och barnen besökte en vän för några veckor sen så bjöd hon på hemlagad fikabröd, fruktsmoothie och nybakat morotsbröd
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant meddinkeloch linfrön. Jag rörde ihop degen innan jobbet på morgonen och gräddade det på kvällen
Smula ner jästen i en bunke och rör ut med lite av mjölken. Tillsätt dinkelmjöl, lite i taget och därefter vetemjöl och arbeta ihop till en smidig men ändå ganska lös deg
Servera med ex naturell kvarg och färska bär. Vispa ihop ägg och hälften av mjölken, rör sedan ner dinkel, chiafrön samt bovetemjölet och vispa för hand till en jämn smet, rör sist i resten av mjölken
Börja med att mata din surdeg (se nedan om hur du sätter en). Utgick från ett recept som finns på bloggen tidigare men förenklade det en del – och det blev supergott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.