I tisdags så överaskade pojkvännen med nybakta frallor. Första gången som han gör frallor helt själv. Idag lagade han fläskfilé med kantarellsås och klyftpotatis
Fröknäcke, grova dinkelfrallor samt dessa tekakor är resultatet av en dag med en hel del bakning. Och det smakade extra gott med en ljummen, nygräddad tekaka med ost och skinka efter en riktigt lång promenad i höstrusket
Rör ihop kvargen medhavregrynenoch tillsätt sedan salt och bakpulver. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallormed hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Att kalljäsa bröd över natten är riktigt smidigt om du vill ha nybakta frallor till morgonen. Tillsätt rågsikten, morötterna och oljan och rör till en slät smet
Men vi kör på havregryn i denna familjen. Havregrynen mal jag i blender till mjöl. 5 dl havregryn (som mals). Låt jäsa i en timme och grädda i 225 grader i 20 minuter. 5 dl havregryn
Härligt saftiga frallor till soppan, frukosten eller varför inte picknicken. Brödet blir saftigt och gott av den långa knådningen och känns lite extra nyttigt med alla goda frön
Lite mer frallor. Jag valde sen att pensla dem med vatenn och strö på pumpakärnor. sirap och salt. 2 dl kli, jag använde havrekli. Baka ut till fralloroch låt jäsa ca 30 min. 2 dl kli, jag använde havrekli
Tryck ut runda kakor med en rund form tex en skål eller glas. Igår blev det bak här hemma, jag gjorde havreoch quinoabröd som blev riktigt goda och fluffiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.