dinkel (ligg i blöt en natt). Skölj fröna och lägg i blöt över natten, alternativt koka i 30-40 min. Blanda linfrön, kornen, varmt vatten, jäst, salt, sirap, anis och olja
Med det som grund (jag hade jag inget dinkel fullkornsmjöl hemma utan ersatte det med grahamsmjöl och fint rågmjöl) bjöds det på 12 goda, nybakade frallor vid 8-snåret
De gånger jag bakat med dinkelmjöl har varit för få. Bröd bakat med dinkel är så mycket godare än vete och jag har lovat mig själv att baka med det mycket oftare nu, trots att det är mycket dyrare en vanligt vetemjöl
Blanda dinkel och äpple i en bunke. dinkelflingor eller groddad dinkel. Blanda dinkel och äpple från steg 1 med resten av ingredienserna utom hasselnötterna och knåda degen i cirka 15 minuter
375 g dinkelmjöl. 375 g dinkelmjöl. Det här brödet gjorde jag när svärföräldrarna kom på besök. Stort och gott men som jag skriver senare skulle det ha gräddats lite mer då det var lite kladdigt inuti
Lättbakat bröd med endast en jäsning - Suuupergott. och världsenkelt att baka. ) ca 30 st. Smakar som pain riche - X-tra bild HÄR >> Ingår i kategorin EDITHS BÄSTA >>