1 liter rensade vinbär7,5 dl vatten2 dl socker3,5 msk potatismjölLägg alltsammans i en kastrull och rör om så att allt blandar sig väl och så att potatismjölet rörs ut ordentligt
Nu som först smakar du eventuellt av med lite salt och svartpeppar om du tycker det behövs. 450 g räkor med skal. 1 medelstor morot, riven. 3 msk röda linser (för att slippa reda av med mjöl, dessutom ger det lite extra proteiner). 450 g räkor med skal. 450 g räkor med skal. 1 medelstor morot, riven. 3 msk röda linser (för att slippa reda av med mjöl, dessutom ger det lite extra proteiner). 450 g räkor med skal
Lägg fisken i skålen till matberedaren med kniven monterad. Räksås. Släta till ytan med en kniv. Stjälp upp fiskfärserna på tallrikar och servera med kokt potatis och gröna ärter
Skala gurkan, halvera den och skrapa ur fröna med baksidan av en sked. Finhacka vitlöken och blanda ner i yoghurten tillsammans med finhackad chili utan frön
Den som tål har nu i finriven parmesan och avslutar med några drag av svartpeppar över det hela. Jag har inte i något salt, eftersom vi försöker med hänsyn till ett för högt blodtryck ta bort så mycket tillsatt salt i maten som möjligt
Servera laxen kyld medkallräksås tillsammans med ägghalvor och nykokt färskpotatis. Lägg laxen med skinnsidan neråt i en ugnsfast form med höga kanter, Häll över den varma vätskan och täck med aluminiumfolie
Tärna ned fläsket och blanda sedan samman det med vitlöksoljan och purjolöken i formen. Börja med att pressa ned vitlöken i oljan och låt stå runt 20-30 min
Jag brukade bokstavligt dränka tallriken med såsen (jag gör det fortfarande). Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn
Smaka av med salt och vitpeppar. En hemgjord kall bearnaisesås var lördagens projekt att få till. Men nu ville jag ändå fixa till en god sås och då googlade jag upp på kall bearnaisesås och vips, den var hur lätt som helst
BBQ-sås med vitlök. Kall Bearnaisesås. Grillad kycklingsallad med ost och majssås, nachochips och. Ankbröst med röd vinbärsås, edamamebönor och potatismos
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. Den där lite odefinierbara, kalla, vita såsen passar faktiskt väldigt bra till fiskpinnar, kokt potatis och gröna ärter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.