½ dl ljust rårörssocker - mitt får extra smak av vanilj eftersom jag stoppar ned urskrapade stänger. Nja, jag ställer mig nog tveksam till det, även om vissa försöker få oss att tro det
När jag var liten och vi åt kulglass med familjen tog min pappa ofta romrussin-glass. Då tittade jag med avsky på hans strut och förstod inte vitsen med att förstöra glassen med rom och russin
Men bovetets egenskaper liknar sädesslagen mer än de flesta andra glutenfria mjöl-alternativ. Bovete har ingenting med vete att göra utan det är en naturligt glutenfri ört
Jag testade att göra en glutenfri variant med naturligt glutenfritt mjöl och stärkelse. Smaken blev god, det enda minuset var att de blev knapriga och inte så sega som jag vill ha dem
Även att det är ett relativt näringsrikt och GI-smart bröd. Mjölet är mineral-, och fiberrikt. Jag höll medvetet ingredienslistan kort för att skapa ett så enkelt vardagsbröd som möjligt
Jag föreslår att t. Nyp ihop matfettet med mjölet tills att det är finfördelat och helt klumpfritt. 2 dl valfri mjölksort (jag använder hälften kokosmjölk, hälften vatten). 2 dl valfri mjölksort (jag använder hälften kokosmjölk, hälften vatten)
Eftersom jag inte hade något recept utan gjorde allt efter eget påhitt så är receptet sådär lite på en höft, men hörrni gör det här och njut av rätten till en iskall bira eller ett glas porlande bubbel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.