I går när jag var ledig bakade jag kanelbullar. En sak som jag hängt upp mig på sedan jag flyttade till Göteborg för tio år sedan att man kallar allt sött bakat av vetedeg för "bullar"
Tipset fick jag av Frostrosor, som är uppvuxen med att de kokar gröten på detta viset. Perfekt tycker jag att kunna köpa så många skivor julskinka man vill ha
Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta in resten av mjölet så att du får en smidig deg (men kom ihåg, ju mindre mjöl deto saftigare bullar
Jag gillar egentligen inte ostkaka men den här blev så god att tom jag tog två portioner. Ett trick för att få en slät och fin konsistens på kakan är att börja med att mixa (jag använde en stavmixer)500g keso till en relativt slät massa
Kanske gillar du även kanelbullemuffins du behöver. Det är inte allt för klurigt att göra. Smöra in en lång panna med smör o “bröa” formen med solroskärnorna, hela formen måste bli täckt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.