den sexarmade med mjukare kött och mindre sugkoppar. Hetta upp en teflonkastrull med lite olja. Bläckfisk är en av mina absoluta favoritfiskar och särskilt då squid
Servera med bröd och/eller sallad. För en gång skulle blev de perfekt tillagade, varken sega, hårda eller torra (jo jag har lyckats med det mesta i räkväg)
2 msk olivolja 80 g smör 2 klyfta vitlök 3 schalottenlökar, finhackad 175 g champinjon, färska och i skivor 6 dl rött vin 1 dl vatten 1 msk strösocker 3 msk oxfond ca 2 msk färsk timjan 1 lagerblad salt peppar. Chili och vitlöksstekt svamp525 g champinjon, färska och i skivor 2 msk olivolja 30 g smör 1 klyfta vitlök 2 röda chilifrukter, finhackade 1 kruka färsk persilja salt peppar
Lägg upp på ett generöst serveringsfat, strö över chili- och vårlöksblandningen samt koriander. Hetta upp olja i en stekpanna, och bryn köttet i omgångar, tillsammans med hälften av den röda chilin, ingefäran och five spice
500 g brysselkål, ansad och halverad. 2 limefrukter, saft och skal. 500 g brysselkål, ansad och halverad salt olja (till stekning) 3 tsk chiliflakes 3 tsk curry (gul) 3 tsk rörsocker 2 limefrukter, saft och skal 1 kruka mynta 1 kruka färsk koriander 100 g aprikos, torkade i mindre bitar men blötlagda
Vegebiffar med vegefärs från Hälsans kökDen här färsen är den i särklass bästa färsen för att snabbt få till lagom fasta vegebiffar som inte smular och som är skapligt neutrala i smaken
Hetta upp en stekpanna med oljan i. Tillsätt chilin till grönsakerna och fräs den. Koka nudlarna enlig anvisningen på förpackningen och vänd sedan ner dem och rör om
Stek köttbullar och grönsaker i smör i en wokpanna eller gjutjärnsgryta, pudra över ingefära. Koka nudlar enligt förpackningsanvisning och spola dem i kallt vatten
Igår sa jag till frun min att när hon ändå skulle handla lite thaisaker att köpa grodor och sur inlagd bambu också så att vi kan laga Namprik Kob, stekt groda med chili och thai basilika ikväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.