Jag tillagar sällan räkor för jag tycker inte det blir bra. Servera med bröd och/eller sallad. För en gång skulle blev de perfekt tillagade, varken sega, hårda eller torra (jo jag har lyckats med det mesta i räkväg)
Koka nudlarna i lättsaltat vatten med lite olja och ställ dem åt sidan. Smaka av med soja och socker. Lägg i löken och stek den på hög värme under omrörning
½ dl sweet chilisås. Koka nudlar enligt förpackningsanvisning och spola dem i kallt vatten. Stek köttbullar och grönsaker i smör i en wokpanna, pudra över ingefära
½ dl sweet chilisås. Koka nudlar enligt förpackningsanvisning och spola dem i kallt vatten. Stek köttbullar och grönsaker i smör i en wokpanna eller gjutjärnsgryta, pudra över ingefära
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök ochchilioch sedan kyla den
Så idag blev det stekt halloumi med honung, chilioch pinjenötter till förrätt. Dessutom valde jag att fräsa den finhackade chilinmed osten ett par sekunder för dotterns skull
Räkormed sting. Räkor fick det bli som förrätt och kan inte säga annat än att det blev fantastiskt. Lägg räkorna i en liten skål, krama ur lite vatten först ifall de varit frysta eller är köpta på burk
Jag valde att smaksätta mina räkormedchili, vitlök och persilja men du kan självklart gå mot andra smaker som ingefära, lime eller exempelvis kryddstark piri-piri
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.