Tyvärr hade vi ingen mynta hemma, så det blev några basilikablad istället. Så idag blev det stekt halloumi med honung, chilioch pinjenötter till förrätt
Servera med bröd och/eller sallad. För en gång skulle blev de perfekt tillagade, varken sega, hårda eller torra (jo jag har lyckats med det mesta i räkväg)
Rör om tills du inte känner något av farinsockret med sleven i botten av pannan/woken. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wok och lägg i lök, chilioch vitlök
500 g brysselkål, ansad och halverad. 3 tsk chiliflakes. 2 limefrukter, saft och skal. 500 g brysselkål, ansad och halverad salt olja (till stekning) 3 tsk chiliflakes 3 tsk curry (gul) 3 tsk rörsocker 2 limefrukter, saft och skal 1 kruka mynta 1 kruka färsk koriander 100 g aprikos, torkade i mindre bitar men blötlagda
Tomat & basilika röran är samma som jag använder till bruschetta (minus rödlök), steker halloumi och lägger ovanpå, yoghurtsåsen med mynta & koriander samma recept som jag använde för nån dag sen
Vänd runt och krydda medchiliflakes. Väldigt ofta hittas påsar med trist sallad eller spenat i kylen. Jag använde mig av Mill&Mortars ekologiska chiliflakes av röd chilioch piripiri
Häll rikligt med olivolja i en djupare stekpanna och lägg i chilin när den börjar bli het. Vegebiffar med vegefärs från Hälsans kökDen här färsen är den i särklass bästa färsen för att snabbt få till lagom fasta vegebiffar som inte smular och som är skapligt neutrala i smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.