Riset ska ju lagas och stekas igen. Tillsätt riset och fräs runt samt blanda med lök, bacon och ägget. Ta av riset från kokningen några minuter tidigare än enligt koktiden så att det ännu har lite fast kärna i mitten
Vänd ner det kokta riset. Vänd ner dem i pannan med räkor och grönsaker, rör ut intensivt. Allt ska se ut som en lite trådigare, torrare äggröra med fyllning
Smör att steka i. Stekt rismed kyckling är en av mina favoriträtter. Koka riset och låt svalna. Häll på soja, sesamolja, fisksås, hoisinsås, salt och peppar och låt puttra en stund tillsammans med grönsakerna
Smaka av med salt och peppar. 2 Tillsätt riset och stek tills det är varmt, vänd ner persilja. Till servering 1 Stek äggen i olja, med löd gula eller vändstekt. 6 dl kokt basmatiris
4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Späd med mjölk och grädde under omrörning. Knaperstek fläsket. Smaka av med salt och peppar. Smaksätt eventuellt löksåsen med lite av det smälta fettet från stekningen
Servera grytan medris, gurksallad, grovhackad koriander och limeklyfta. Koka ris eller annat gryn. Fräs sötpotatisen och ingefäran i olja tillsammans med currypasta
Tillsätt hälften av kyckling- och vitlöksbuljongen, samt Sambal Oelek i pannan medrisnudlarna. (Anledningen varför jag beskriver hur tjock eller tunn varje grönsak ska vara är för att de ska få samma krispighet efter lika lång tid i wokpannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.