O inte hjälper det att man ligger i sängen med telefonen i handen o söker på instagram efter just chinamat för att bli ännu mer lockad av alla bilder som lagts upp
Kycklingbitarna måste bli genomstekta. Lyft sedan på locket och fluffa upp risetmed hjälp av en gaffel, bred ut det i den oljade långpannan och låt det svalna
Servera ägget på det stektarisetmed en klyfta lime, koriander och prik nam pla. Ta ut riset från kylen och låt det bli rumstempererat medan du förbereder resten av ingredienserna
4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Någon önskade sig lite mer asiatisk mat på bloggen, så här kommer ett lättlagat och gott recept på stekt rismedkyckling - även kallat ”asiatisk pytt-i-panna”
Till sist, lägg ner grönsakerna, låt de bli varma och servera medjasminris. Jag lade till lite grönsaker, hon hade inga nämligen och sedan använde jag potatismjöl istället för majs och struntade i risvinet för jag hade inget hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.