Lägg i räkorna värm ej för länge för då blir räkorna sega. 4 personerDet här är en snabb sås med räkor med sting i. Ingredienser1 kg räkor med skalsmör att steka i1 tsk curry1 pressad vitlöksklyfta1 krm cayennepeppar1 msk tomatpuré1 msk soya2 dl crème fraicheSkala räkorna. 1 kg räkor med skal
Blanda grönsakerna och räkorna i couscousen. 1/2 kg skalade räkor. Mixa chilipulver, paprikapulver, koriander, spiskummin, chiliflakes, svartpeppar, salt, brun farin, vitlöksklyftor, olivolja och vatten till en grov massa
Stark gryta med räkor350g blandade grönsaker (jag använde en burk mrs chengs wokgrönsaker och några morötter)2 vilöksklyftor1-2 msk röd currypaste0,5-1 burk kokosmjölk400 gram räkor200 gram surimisticksSaft från en halv citronSaltOljaServeras med tex nudlar, ris eller couscous. Häll i räkor och surimisticks i grytan och vänta tills dom blir varma, tar drygt 1-2 minuter. 400 gram räkor
Lägg i chili, räkorna, räkbullarna och stek dem ett par minuter. 100 g thailändsk räkor skalade. 100 g thailändsk räkor skalade 100 g räkbullar 8-10 färska röda chili 1 skivad morot ½ skivad gullök 1 tsk hönsbuljong pulver 1 msk soja 1 msk socker 2 msk vatten 300 g kokt ris 2 msk olja
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. 30 st tigerräkor eller vanliga räkor, kokta och skalade. Lägg ner de kokta och skalade räkorna och låt stå minst 2 timmar i kylen. 30 st tigerräkor eller vanliga räkor
På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Det som tar lite tid är att skala räkorna annars är det en riktigt snabb middagsrätt
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Sist rör du ner de skalade räkorna. Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna
Vänd ner lite bladpersilja och strö resten över räkorna. Räkor,. 500 g stora räkor. Öka värmen och häll i räkorna och rör om och stek ca 2 minuter tills de blivit vacker rosa om du använt råa räkor annars räcker det att de blivit varma. 500 g stora räkor
Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega. 1 kg räkor med skal. 1 kg räkor med skal 2 st schalottenlökar 1 msk curry 1 msk smör eller margarin 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 st burk krossade tomater 400 g 2 msk sweet chilisås 2 dl crème fraîche Det här behövs till 4 port
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.