Alla färdigköpta räkor i stark sås bleknar i jämförelse med dessa, det vågar jag lova. När jag fyllde sjugofem år önskade jag mig boken Medelhavsmat för svenska kök, så, då var en fantastisk och för mig närapå revloutionerande upplevelse
Toppa varje portion medräkor. Fluffa upp grynen med en gaffel. 3 dl couscous. 11 kg räkormed skal. 1salt och svartpepparSkala räkorna men behåll stjärtskalet för att lättare kunna ta upp och äta dem med nyporna. 1Koka upp buljongen och lägg i couscousgrynen, koka upp på nytt. Tillsätt sedan räkorna och fräs dem i ca 1 minut i vitlöksoljan. 1Torka ur pannan och hetta upp den på nytt med en vitlöksklyfta, peperoncino och olivolja. 1Använd samma panna och hetta upp den med olivolja och en vitlöksklyfta. 1Lägg upp couscousen på en tallrik
Servera med ljust bröd och varför inte ett glas öl. Skala räkorna. Lägg i räkorna. Låt dem koka med i 2 minuter. 500 g tinade räkormed skal. 500 g tinade räkormed skal 4 msk tomatpuré 4 msk vatten 4 msk balsamvinäger 1 msk konjak 1-2 tsk sambal oelek 1 ½ msk olivolja 4 krm salt 2 krm strösocker 3 msk finhackad scharlottenlök 1 msk finhackad persilja 1 msk finhackad dill
Couscousmedräkor och yoghurtsås är ett intressant och fantastiskt gott recept där du blandar nykokt couscous, stekta grönsaker, finhackad dill och skalade räkor i en stor skål
Servera medcouscous. En enkellagad favorit är vitlöksräkormed pasta. )400 g skalade jätteräkor2 vitlöksklyftorolivolja till stekninghackad persilja2-4 dl tomatsâs1/2 tsk harissaStek räkorna och de skivade vitlöksklyftorna i 5 min. 400 g skalade jätteräkor
Servera medcouscous. En enkellagad favorit är vitlöksräkormed pasta. 400 g skalade jätteräkor. Stek räkorna och de skivade vitlöksklyftorna i 5 min. 400 g skalade jätteräkor
Rör sedan ner räkorna och till sist couscousen. Smaksätt med örtsalt. Skala räkorna. Rör ner couscous, lägg på lock och ställ kastrullen vid sidan om plattan 5-6 min. 1 kg räkormed skal. 4 dl couscous
Låt koka någon minut medan du skär surimisticksen i bitar. Stark gryta medräkor350g blandade grönsaker (jag använde en burk mrs chengs wokgrönsaker och några morötter)2 vilöksklyftor1-2 msk röd currypaste0,5-1 burk kokosmjölk400 gram räkor200 gram surimisticksSaft från en halv citronSaltOljaServeras med tex nudlar, ris eller couscous. Häll i räkor och surimisticks i grytan och vänta tills dom blir varma, tar drygt 1-2 minuter. 400 gram räkor
Värm upp en stekpanna med oljan, vitlöken och chili. Smaka av med salt. Skär kycklingköttet i bitar och lägg i stekpannan, tillsätt räkorna och stek ca 2 minuter. 100 g räkor, skalade. 500 g kokt spaghetti 100 g benfritt kycklingkött 100 g räkor, skalade 3 röda chili, skurna i småbitar 300 g bambuskott, strimlade 2 vitlöksklyftor, hackade 1 dl salladslök, skivad 2 msk ostronsås 2 msk sojasås 1 msk svart soja 1 msk socker 1 tsk fisksås 2 msk matolja
Värm upp en stekpanna med oljan, vitlöken och chili. Smaka av med salt. Skär kycklingköttet i bitar och lägg i stekpannan, tillsätt räkorna och stek ca 2 minuter. 100 g räkor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.