Ett gott vitlökssalt utan några som helst konstigheter tillverkar du själv enkelt genom att blanda lika delar grovt, härligt rosa Himalayasalt - som lär vara betydligt nyttigare än vanligt salt - med frystorkad, ekologisk vitlök
Squashchips Ingredienser 1 stor squash 1 msk dill 3 msk olivolja 2 msk vatten Havssalt och nymalen peppar Gör så här Skär squashen i tunna skivor på ett mandolinjärn eller med en kniv
Servera med ris och resterande sås. Jag använde ketchup med 50% mindre socker, så om ni har ”vanlig” ketchup hemma så kanske ni vill minska ner på sockermängden i såsen. 2 tsk vitlökssalt. 2 tsk vitlökssalt
några kvarnvarv vitlökssalt. Jag använde två olika slags olivolja, en med lite kraftigare smak till den första marinaden och en med mer mild smak till marinad nummer två
Smaksätt medvitlökssalt och örtkrydda. vitlökssalt från kvarn. Jag vaknade med en huvudvärk från H och kunde inte ta mig ur sängen förrän fram på eftermiddagen
Krydda medvitlökssalt och ställ åt sidan så länge. Den här jättegodagoda, rotsaksgratängen kan ätas som ensam vegetarisk rätt tillsammans med någon sallad, men den kan också ätas som tillbehör till något annat
lite extra vitlökssalt från kvarn. Då kan man lyxa till det med lite saffran i såsen i stället. Smaka av om det kanske behövs lite mer vitlökssalt, och strö slutligen över hackad basilika
Om du tycker att det är bökigt med oskalade räkor, och att koka egen räkbuljong kan du förenkla och ta färdigskalade räkor och i stället ta vatten och räkfond
Krydda med tomatpuré, malen paprika, rosmarin, rosépeppar, svartpeppar och vitlökssalt. Inget asiatiskt, inget med hetta utan en helt vanlig, hederlig kycklinggryta med gräddig sås och grönsaker
några varv på saltkvarnen - gärna egentillverkat vitlökssalt. Jag har sedan dess gjort bön- och kikärtspaj flera gånger med lite olika mjöl och lite olika fyllningar
Varva potatis och grädde och krydda medvitlökssalt, peppar och muskot mellan varven. vitlökssalt. Råskala potatisen och skiva den mycket tunt på rivjärnet eller med en vass kniv
Vispa ihop ägg och kokosgrädde, och krydda medvitlökssalt. Jag fick för mig att knorra till den vanliga pastagratängen med orientkryddor och kokosmjölk, och det blev riktigt lyckat
Den klarar sig också bra på egen hand som vegetarisk rätt, tillsammans med en matig sallad. Eftersom grunden är kokt potatis är det inte absolut nödvändigt med en mjölig sort, som man vanligtvis använder när man gör potatisgratänger av olika slag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.