För ett tag sedan läste jag i en veckotidning om ett brödrecept med parmesan, tomat och squash skrev upp ingredienserna och gjorde sedan min variant. Passar perfekt till soppa eller matsäck.
Så jag svängde förbi Coop och köpte hem lite butternut squashoch brysselkål. Såg att en TV-kock lagade detta häromdagen på Nyhetsmorgon och det såg så gott och smidigt ut
Vi har fått en massa squash i år på bara tre plantor. Att gratinera dem i ugnen är knappast något nytt men det är gott och enkelt och då funkar det, tycker jag
Borsta butternutskivorna med olivolja och placera dem på en plåt med bakpapper. Om du som jag inte har en paninipress, använd en helt vanlig grillpanna med en tallrik och mortel i marmor (eller något annat tungt) som press
Denna gången blev det både aubergine ochsquashoch även massor med ost, gott, gott. Solen försvann precis bakom massa moln och det ser mörkt ut men det gör inte så mycket, onsdag är ju min lediga dag och jag kommer njuta av den ändå
Squashoch briesoppa var inte dumt. Tärna squashen. Receptet är för två personer och taget från. Vad squashen hade där och göra är jag lite mer osäker på eftersom det inte var någon smak av denna
Välj helst små och fasta squasher. Avsluta med ett lager squash. Eller, eftersom ugnen ändå ska användas, lägg skivorna på bakplåtspapper på plåt och pensla dem med olja, salta
Här har jag stekt skivad fläskfilé, svamp ochsquash i förväg, soltorkade tomater i olja och paprika fick åka ner i grächen (grädde + crème fraiche förstår väl vem som helst) efter att de bearbetats till mindre bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.