Vi har ett trädgårdsland och i det har vi odlat lite rödbetor som det nu var dags att lägga in. Än är det sommar men hösten närmar sig och det börjar bli dags att ta hand om det som växer i landet
Slängde snabbt ihop det här häromdagen till middag. Finns inte så jättemycket tid till matlagning den här veckan eftersom det är tentavecka (lever mest på rester från frysen)
Det största problemet som alla som odlar squash har, är väl att det ibland blir FÖR mycket squash. Och väljer man som jag, att odla ca 15 plantor, så får man räkna med att många squash växer sig för stora innan man hinner skörda
God morgon. Här kommer en bra veggomiddag att starta veckan med. Vill man så adderar man lite knaperstekt bacon, eller så steker man på lite krutonger, nötter eller kör utan
Skala squashen och dela den på längden. Gröp ur kärnorna och skär köttet i tjocka skivor. Blanda lagen utan konserveringsmedel i en kastrull och koka upp den
Visst ser det gott ut. ). Då Sauli var borta hemifrån kan man riktigt njuta och äta VAD SOM HELST. Kinkig som han är äter han inte blåmögelost och squash hör väl inte precis till favoriterna det heller
Skrubba potatisen och koka den. Häll av vattnet och ånga den torr. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och tryck till den med baksidan av en sked så den krossas
Jag har fått många bra recept och tips ur boken LCHF för tjejer av Cathrine Schück och det som jag testat senast är ärter smaksatta med mynta och citron samt fetaost
Skölj och halvera frukten på längden och skrapa ur kärnhuset. Skär squashen i ganska stora bitar och koka dem knappt mjuka saltat vatten cirka 2-3 minuter
Rönnbärsgele blev en succé, så jag fick blodad tand och vill laga mera. Egentligen tycker jag ju inte sååå mycket om att laga nått med mycket socker, och marmelad innehåller ju massor med socker