Servera till sikenmed nykokt färskpotatis som du vänt i en klick smör och lite hackad dill. Vänd ihop dem när de ännu är varma med senap, honung, olivolja, kapris, gräslök, salt och peppar
1 röktsik 0,5 rödlök 50 g röd stenbitsrom 300 g crème fraiche (naturell eller med örter) 4 skivor vitt bröd smör, till stekning salt (efter smak) peppar (efter smak)
Här kommer det ett recept på en underbart god sikröra som passar bra både som aptitretare eller vickning, helst tillsammans med svartbröd men även kavring fungerar bra
Mmmmums - Röktsikmed rödbetor och fetaost, och - naturligtvis - kall öl och tunnbröd. Lägg upp rödbetor, lök, sallat och kapris på ett fat, tillsammans med den rökta fisken
Servera pajen med några skivor kallrökt lax och en god sallad. Krydda smeten med salt och peppar. )Detta var jätte gott till och med sambon som inte gillar spenat gillade den
En intensiv helg med alldeles för lite bloggande är nu över och en ny arbetsvecka är här. Efter en titt i frysen bestämde jag mig för en spenatpaj à la lchf, dvs utan pajbotten
Det stod en slatt överbliven glögg i skafferiet och tog plats och istället för att hälla ut det i vasken så hällde vi det i korvsmeten med ett väldigt lyckat resultat
Men min något stressiga tisdagseftermiddag kröntes dock med gyllene sikrom…sååå gott. Rådgivningsbesök med dottern, hem och byta unge och så läkarbesök med sonen, hem igen och äta pannkaka med ungarna och deras mommo & moffa
Det här är en fantastisk spenatpajmed extra ost. Det här skulle bli Sveriges bästa spenatpaj. Med lite inspiration från de färdiga micro-pajernas innehållsförteckning valde vi några ingredienser och skyndade oss hem för att sätta igång
Och så köpte jag boken Charcuterie och vill testa ungefär alla recept som finns i den, så gårdagen ägnades självklart åt korvtillverkning med recept från ovan nämnda bok
När vi kom hem på eftermiddagen började vi med maten och vi gjorde någonting väldigt gott. Vi rökte skaldjur på grillen, vi har ju testat att röka räkor tidigare men aldrig rökt musslor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.