Lägg över i en liten kastrull och slå på grädde och fond. Knaperatekt rökt sidfläsk och gärna från Vindelns rökeri är otroligt gott till fiskrätter och blir liksom en extra liten krydddetalj som ger rätten lite lyxkänsla
Lägg på ett fat och låt torka fast en stund. Piccata Milanese är egentligen en schnitzel gjord på kalv, men den blir nästan ännu godare med fisk, tycker jag
1 röktsik 0,5 rödlök 50 g röd stenbitsrom 300 g crème fraiche (naturell eller med örter) 4 skivor vitt bröd smör, till stekning salt (efter smak) peppar (efter smak)
För att få lite variation samtidigt som de passar ihop bestämde jag mig för en snitt påkallrökt lax med en ceviche-inspirerad fyllning på spansk peppar, mango, limeskal och Philadelphiaost
Röktsikrörapå canapé botten och en nypotatis-salladmed löjrom, senap och ruccola. Rensa köttet ifrån benen på fisken och lägg fiskköttet i en blandningsskål
Svartbrödet som har en viktig plats i den gastronomiska historien på Åland är ett väldigt kompakt sött mörkt bröd som har lång hållbarhet och därför fungerat som viktig färdkost för texfiskare och sjöfarare
Lite dill och gräslök på toppen förhöjde utsendet och bidrog med än mer god smak. Valet föll därför på ett smørrebrød där löjromen spelar huvudrollen, om än flankerad av goda birollsinehavare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.