Veganska tacos med limelinser. Ta av från värmen och mosa linserna lite med baksidan av en stekspade så att linserna blir till en tjock och saftig färs
Häll av vattnet och blanda de varma linserna med rödlöken och dressingen och låt svalna. 3,5 dl Puylinser (eller vanliga gröna). Koka linserna i rikligt med vatten, ca 20 minuter för Puylinserna. 3,5 dl Puylinser (eller vanliga gröna)
Lägg över linserna och sedan grönsakerna och korven. Lins och couscoussallad med chorizo2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i 10 minuter2 dl couscous fullkorn + 4 dl vatten0,5 pkt saffran1 msk flytande margarin1 tsk sambal oeleklägg couscous saffran margarin sambal i en skål och häll på varma vattnet rör om och sätt på lock. 2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i
Hade vinprovning med vininnorna hos mig förra torsdagen, eftersom vi snart ska åka till Barcelona så tyckte jag att det passade bra med Spanska Tapas tyckte det passade bra efterso vi åker till Barcelona nu i Oktober
Linser står inte allt för ofta på bordet här hemma. 1 dl röda linser2 dl vatten½ vitlöksklyfta1 citronklyftasalt och svartpepparolivoljaSkölj linserna. Lägg i linserna i en kastrull, häll över vattnet och koka på svag värme under lock ca 10 minuter. 1 dl röda linser
1 dl torra linser som varit blötlagda i 8-10 timmar. Häll även i linser och kikärtor och låt det puttra i 25 minuter. 1 dl torra linser som varit blötlagda i 8-10 timmar 3-4 dl vatten
Spanska tapas är något jag inte kan få nog av. Tapaskväll är som tacos för vuxna. Man köper en del färdigt, svänger ihop lite tillbehör, samlas ett gäng och plockar och äter, i evigheter
Här är min version av den spanska chorizo- och tomatsalladen (som du bara måste testa). Det är väl inte precis en hemlighet att jag är ett stort fan av Jamie Oliver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.