Spansk vitlöksoppa från La Mancha Ingredienser till 4 personer. 4 vitlöksklyftor4 msk olivolja1 tsk pimentón / paprikapulver0,75 l vatten0,75 l kycklingbuljong (godast om hemlagad)1 äggsaltRostat bröd skuret i bitar för att toppa med
Sätt ugnen på 225°. Smöra en liten långpanna eller form ca 25x 30 cm med 1 msk smör. Mjöla den väl och strö riven ost i botten och så att sidorna täcks väl
Lite smått och gott att ställa fram till jul måste man väl ha. Här hemma bakas det inte lika ofta nu som förr, dels för att vi är riktigt dåliga på att äta kakor och att det tillslut åker i soporna för att de blivit för gamla
Hjortfilé med potatisterrin, lingonpuck och portvinsås. Huvudrätten var alltså vår rätt detta nyår. Det blev Hjortfilé med potatisterrin, lingonpuck och portvinsås
Näpp, nu ska jag ut och sopa fram bilen och halka iväg till jobbet. Hur är det hos er, har ni vinter. Här har det i alla fall varit lite vitt på marken nu ett tag och nu i natt har det fallit lite till
Ibland vet jag inte hur jag lyckas. Sluta jobbet, gå på bolaget, handla mat, komma hem, löpträna, slipa bänkskivorna till stekhällen, olja in samma bänkskivor, lägga tillbaka plåten under utekaminen, och sedan göra rent grillen på in- och utsida
Vill du ha sopan helt vegetarisk, så uteslut bara bacon och kycklingbuljong. Mild och fyllig. Den här soppan har vad som krävs av en soppa när januarikylan har slagit till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.