Sojamarinerad lax med sesambroccoli
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g laxfile
  • 150 g färsk ingefära
  • 11 dl soja
  • 13 tsk honung/råsocker
  • 1400 g broccoli
  • 14 st vitlöksklyftor
  • 11 msk sesamolja
  • 13 msk sesamfrön
  • 1 salt
  • 1 matolja att steka i
  • 1 ris att servera tillSå här gör du Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Riv ingefäran och blanda med soja och honung och lägg på ett fat. Marinera laxen i sojablandningen, se till att allt marineras. Låt marinera medan riset kokar och tillbehöret förbereds. Skär buketter från broccolin och skala stammen så den blir vit, skär sedan slantar av broccolistammen och tunna skivor av vitlöksklyftorna. Stek vitlöken i matolja på hög värme, fortsätt med broccolin och sesamfröna. När det mjuknat och blivit lätt rostat, tillsätt sesamoljan och ställ åt sidan. Stek laxen i en separat stekpanna på hög värme, laxen kommer att få en lätt sotad ytan från sockret i honungen. Servera laxen med sesambroccoli och ris. Spara recept 6 kom. Skriv ut Dela E-post Pinna 44

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.