Jaha, idag är det luciadagen. Dvs… späckat schema för alla småbarnsföräldrar. Det börjar kanske med att luciakronans batterier är urladdade eftersom någon glömde ljusen på kvällen innan
Och så blev de här små sockerdoppade nutellagifflarna till. Hade faktiskt nästan missat att det började närma sig nutelladagen och satte näst intill kaffet i halsen när jag insåg att det var på fredag och att jag inte hade skrivit något nytt recept detta året
Min personliga favorit är den gamla tråkiga veteflätan utan fyllning men med massor av pärlsocker på, men om Erik får välja blir det vaniljknutar för hela slanten
Snart är det säsong för rabarber. Ja för jag har sett att jag fått enormt många som söker efter just rabarberkräm, inget konstigt för det är ju verkligen ljuvligt
. Jordgubbs och Rabarberpaj med en hint av lime, det är sommar för mig. När jag växte det rabarber på var och varnannan tomt något som både ledde till att vi åt sockerdoppad rabarber och många rabarberpajer varje sommar
Smula jäst i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Lös upp jästen i degspadet och tillsätt ägg, salt, sirap och det mesta av mjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.