Jag gillar mat. Och i synnerhet mat som går fort att laga. Vilket är väldigt bra – för då får man så mycket mer tid över till att göra roligare saker än att laga mat
Ibland har vi kikat lite i boken och då omedelbart blivit så toksugna på indiskmat att vi rusat till vår lokala indiska restaurang, Gandhi och slagit till på någon kryddig rätt
Ris och bröd är de vanligaste tillbehören till indiskmat. Roti – Indiskt bröd med grahamsmjöl. Ju längre norrut i Indien man kommer, det vill säga, ju längre bort från söderns risfält man befinner sig, desto vanligare blir det att servera olika slags bröd till maten
Våra barn har alltid uppskattat den här sortens sätt att äta, med händerna istället för med bestick, vilket säkerligen bidragit till att det har varit ganska enkel att få dem att äta lite annorlunda mat
Mixa de krossade tomaterna och cashewnötterna med en mixerstav. Rör ner kanelen, gurkmejan, garam masala, curry och kardemummakärnor, låt fräsa en liten stund och ha sedan i tomatröran, kokosmjölken samt buljongtärningarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.