250 gram
smördeg på rulle eller 4 ark fryst tinad smördeg eller motsvarande hemgjord smördeg
1200 gram
fryst bladspenat
11 dl
pizzasås eller tomatsås. Eller ca 4 msk tomatpuré.
11
rödlök
1150 gram
fetaost
12 mozzarellaostar
i saltlag
1 ca
20 svarta oliver typ Kalamataoliver
1 ca
50 gram pinjenötterAnvänder du fryst smördeg så tina den i kylen över natten. Eller anvisningarna på paketet. Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn. Smörj en långpanna med lite olivolja eller lägg ett smörpapper i en bakplåt. Ta gärna en långpanna med höga kanter. MED FRYSTA SMÖRDEGSPLATTOR: Tina i kyl. Kavla ut fyra plattor på mjölat bakbord och lappa ihop dem så de passar till en långpanna. Tryck ihop kanterna. Rulla upp på en kavel eller rulle med gladplast. Rulla ut i smord långpanna. MED FÄRSK ELLER FRYST SMÖRDEG PÅ RULLE: Tina fryst smördeg i kylen. Kavla ut smördegen - om det behövs - på mjölat bakbord till storlek som en bakplåt. Rulla ut i smord plåt. Tina spenat och krama ur den från vätska. Bred ut ett tunt lager pizza- eller tomatsås på smördegen. Lägg på och sprid ut de toppings du vill ha över tomatsåsen. Som förslagsvis spenaten. Häll av och skär mozzarella i skivor eller dela den grovt för hand. Fördela över pizzan. Skär eller smula fetaosten i bitar och fördela över pizzan. Skala, dela och strimla rödlök och sprid ut den över pizzan. Lägg på oliver och strö över pinjenötter. Grädda smördegspizzan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått färg och är genombakt i mitten. Ta ut, skär upp och servera nygräddad. En grönsallad med Dijondressing passar till eller valfri sallad.
Instruktioner. 1. Blanda ner olivolja, salt, peppar och färsk chili i en skål med krossade tomat. 2. Rulla ut smördegen och kavla ut med lite mjöl, skär i fyrkanter eller trianglar och toppa med tomatsås, ost och valfri toppen
När vi var i Rom för ett tag sen åt sonen en fantastiskt god pizza med potatis och rosmarin. Den pizzan fick bli inspiration till det här goda kvällsrätten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.