Igår gjorde jag en Janssons frestelse med rättika istället för potatis. Strödde på lite pofiber istället för ströbröd, blev inte lika knaprigt som det brukar bli med ströbröd, så det kan man hoppa över om man vill
Viktigt också att man använder anjovis av skarpsill och inte några sillburkar med anjovissmak. Janssons frestelse tillhör mina absoluta favoriter och numera även min älskade killes också
lite matfett till att smörja formen med. För några år sedan provade vi den här kanongoda vegetariska varianten av Janssons frestelse och den är sedan dess ett givet inslag bland julmaten
250 g smördeg 3 dl västerbottensost, riven 2 ägg 2 dl mjölk salt & peppar Tillbehör. Löjrom, kräftstjärtar eller räkor gräddfil röd lök, hackad eller dill Skär smördegen i rutor och tryck ut i en muffinsform med plats för 12 pajer. 3 dl västerbottensost
Men som sagt, det var ju det här medJanssons frestelse jag skulle skriva om. Även om en och annan vörtbrödssmörgås med julskinka och senap gärna slinker ner också
Avsluta med potatis. Häll på ansjovisspadet från en av burkarna och grädden blandad med mjölken. Grädda Janssons frestelse mitt i ugnen i 50–60 minuter
Avsluta med potatis. Dags för en julbordsklassiker, nämligen Janssons frestelse. Häll på spadet från 1 anjovisburk, tillsätt grädden och avsluta med att pudra ströbröd över
Stek löken i smör tills den blir gyllenbrun och smaka av med salt och peppar. På julafton provade jag, mot vad jag brukar göra, en annan variant på Janssons frestelse
Vispa ihop grädde och ansjovisspad med en nypa salt och peppar – efter behag. Eller använd Arlas fiffiga spraysmör som är som gjort för Janssons Frestelse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.