Resultatet blev ett härligt saftigt brödmed god smak av råg och havre. Täck över brödenmed en bunke eller stor kastrull eller liknande och låt jäsa i kylen över natten
Innan jag drar igång och jobbar dagen lång tänkte jag tipsa om detta riiiiktigt goda kalljästa bröd. Rör ihop alla ingredienser i en bunke, och täck med plastfolie
Jag varvade sedan mina pannkakor med mer äppelmos, och toppade med jordnötssmör, hallon, granatäpple och boveetefrön - men det bestämmer du ju själv vad du tycker om
Rör ihop & klicka ut…. Mumsfilibabba med lite smör, ost, skinka och grönsaker . (ca 6-7 bröd). Rör ihop allt och klicka ut till 6-7 st ”bröd”. ca 6-7 bröd. 6-7 st ”bröd”
Klä en brödformmed bakpapper. Jag utgick från ett recept jag hittade på Mat & Hälsa. Det här brödet har jag bakat två gånger de senastetvå veckorna och det är så gott
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Våra barn har alltid uppskattat den här sortens sätt att äta, med händerna istället för med bestick, vilket säkerligen bidragit till att det har varit ganska enkel att få dem att äta lite annorlunda mat
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Det här brödet är så gott. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Att det kallas just det fantastiska brödet visste jag inte när jag fastnade för det här receptet för några år sedan, nu har jag sett receptet cirkulera runt lite överallt på nätet och då med benämningen det fantastiska brödet
Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.