Det här goda brödet är supergott att äta till kräftor med en god kryddost eller brännvinsost på och vi åt det här brödet när vi hade min mans bror med fru över på middag i söndags
Med sina vackra bröd och informativa videos öppnade han upp mina ögon för surdegsvärlden. Att baka med surdeg kräver lite tålamod och en del planering men resultatet är värt allting i slutändan
Detta brödet har jag ju gjort flera gånger innan och är ett supergott brödmed frön eller nötter i. Igår blev det flera olika sorters bröd bakade som jag sen frös in
Resultatet blev ett härligt saftigt brödmed god smak av råg och havre. Täck över brödenmed en bunke eller stor kastrull eller liknande och låt jäsa i kylen över natten
Nästa gång ska jag prova på ett grovt bröd. Mosa ihop med smör. Rosta brödet och lägg äggröran på. Vrid några varv med pepparkvarnen och på med flingsalt
Denna macka är bara en rostad macka med smör på, visst man kanske inte behöver smör när man mosar avokadon MEN jag vill gärna ha smör annars känns det som det fattas något
Ha sedan i sojafärs, havregrädde, krossade tomater, vitt vin (jag använde Barrels and Drums alkoholfria som finns i dom flesta välsorterade mataffärer), örtsalt, svartpeppar, agave sirap, citronsaft och låt det puttra på medellåg värme så att alla smaker får sätta sig
havregryn. När du sätter in bröden sänk värmen till 200º. Grädda bröden i ca 30 minuter (de ska vara 98º innuti, då är de klara, gäller ALLT matbröd). 400 gram rostade och mixade solrosfrön
När man varit risig i magen är det alltid gott med något salt, eller vad säger ni. -Mama Skogly ♥ När man varit risig i magen är det alltid gott med något salt, eller vad säger ni
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.