Knåda och forma den till två stora runda bröd. Mest saknar jag dem dock och sörjer att vi inte kommer fylla på förråden medäppelmos, äppelmust och äppelsmör
Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med det ljumna vattnet. Kalljästbröd är perfekt att förbereda en fredag- eller lördagkväll och sedan njuta av till helgfrukost
För över bakplåtspappret med det färdigjästa brödet till den varma plåten i ugnen. Härligt krispigt på ytan och saftigt inne… Perfekt frukost för oss i sjukstugan och jag tror vi hittat ett nytt favoritbröd
Dela i två lika stora delar och forma med lätta händer (INTE KNÅDA) till två bröd. Jag valde att grädda mitt bröd i gjutjärnsgryta då samtliga brödbak i denna gryta har överträffat mina förväntningar den senaste tiden
Snitta gärna baguetter, frallor eller brödmed en vass kniv eller brödkniv i toppen. Kalljäs degen övertäckt med plastfolie i kylen över natten i en stor bunke (tänk på att degen jäser till tredubbla storleken)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.