800 g torskfilé (i portionsbitar) 600 g fast potatis 200 g smör 5 klyftor vitlök 1 citron, finrivet skal och saft 4 msk olivolja 1 kruka färsk persilja, finhackad 0,5 fänkål 1 zucchini 100 g grönkål olivolja salt
Pressa den i en potatispress och smaka upp med äggulor, smör, olja och kryddorna. Sätt på en stekpanna på medelvärme, ha i smör och stek lök, champinjoner, räkskal och persiljekvistar tills löken är genomskinlig
600 g färskpotatis 2 dl gräddfil, avrunnen (låt rinna av i ett kaffefilter ca 1 timme) 1 knippe ramslök, mortlad med lite rapsolja salt 600 g varmrökt lax dill (sallad eller andra späda blad)
Lägg över fisken i en ugnsfast form smord med smör. filé av sjötunga. Spritsa medan det är varmt. Vispa därefter ner äggulan, smöret och smaka av med salt och cayennepeppar
I min variant av den klassiska fiskrätten sjötunga Walewska har jag uteslutit tryffeln och garnerat med räkor istället för hummer, men smaksatt vitvinssåsen med hummerfond
Lägg över fisken i en ugnsfast form smord med smör. filé av sjötunga. Spritsa medan det är varmt. Vispa därefter ner äggulan, smöret och smaka av med salt och cayennepeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.