Singaporeansk laksa
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 msk olja (neutral smak) 125 g pasta vermicelli 0,5 dl färska myntablad 1 dl korianderblad 2 limefrukter salt 1 tsk strösocker 2 tsk fisksås 800 ml kokosmjölk 200 g friterade tofu-puffar 420 g Hokkien-nudlar, färska 300 g böngroddar
  • Kyckling6 kycklingben 1 l kycklingbuljong 5 dl vatten
  • Laksa-pasta1 dl torkade räkor 5 torkad chilifrukt 1 schalottenlök, stor 5 klyftor vitlök 3 cm färsk ingefära 2 cm galangal 2 cm färsk gurkmeja 1 citrongrässtjälk, bara det vita 1 röd chilifrukt 1 msk torkad koriander 2 tsk räkpasta (belacan) 3 macadamianötter
  • Chili-sambal5 torkad chilifrukt 3 röda chilifrukter 2 schalottenlökar, små 1 tsk räkpasta (belacan) 0,5 dl rapsolja 1 krm strösocker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.