Recept att prova

Recept att prova

  • 13 Recept
Singaporeansk laksa

Singaporeansk laksa

Kyckling6 kycklingben 1 l kycklingbuljong 5 dl vatten. 4 msk olja (neutral smak) 125 g pasta vermicelli 0,5 dl färska myntablad 1 dl korianderblad 2 limefrukter salt 1 tsk strösocker 2 tsk fisksås 800 ml kokosmjölk 200 g friterade tofu-puffar 420 g Hokkien-nudlar, färska 300 g böngroddar

Ramen med fläskfärs och sesam

2 dl vatten. 1,5 l kycklingbuljong 2 dl vatten 2 msk risvinäger (eller 1 msk vitvinsvinäger) 2 msk mirin (eller 1 msk strösocker) 5 cm ingefära, tunt skivad 5 msk japansk soja 5 msk sesamolja salt 4 ägg 0,5 dl neutral matolja 4 klyfta vitlök, skivade 2 röda chilifrukter, skivad 3 msk sesamfrön 300 g fläskfärs 400 g ramennudlar (eller äggnudlar) 4 salladslökar, tunt skivade 1 stor näve färska böngroddar 140 g bladspenat
Kräftpasta med saffran

Kräftpasta med saffran

1 gul lök 2 klyftor vitlök 1 röd chilifrukt 1 g saffran (mängden kan halveras) 200 g körsbärstomater 3 dl crème fraîche 2 dl grädde 1 citron, zest 200 g kräftstjärt 1 knippe persilja (liten) salt peppar olja, till stekning
Sparrispasta med mandel och citron

Sparrispasta med mandel och citron

100 g mandelspån 400 g pasta 8 vita sparrisar, färska 50 g smör 3 dl grädde 0,5-1 tsk salt (beroende på hur salt buljongen är, börja med mindre och smaka av innan servering) 1 citron 1 grönsaksbuljongtärning 1 cm parmesanost 1 kruka färsk körvel
Biryani lamm

Biryani lamm

900 g lammstek, benfri skuren i 2,5 cm kuber. Marinad10 cm färsk ingefära, skalad och grovhackad 7 klyftor vitlök, grovhackade 0,5 tsk salt svartpeppar
Moilee fisk

Moilee fisk

ex torsk eller sej) 4 msk rapsolja 14 curryblad 6 cm färsk ingefära, finhackad 2 rödlökar, finhackade 3 gröna chilifrukter, hackade, urkärnade 6 klyftor vitlök, finhackade 2 tomater, finhackade 1,5 tsk salt 1 tsk malen gurkmeja 1 tsk chilipulver 200 g vatten 250 g kokosmjölk 250 g vatten 2 msk limejuice 1 tsk risvinäger