Tid: ca 60 min
Övrigt: Tofun tar lite längre tid att steka och få färg än vad man tror
Skölj:
Spenat
Böngroddar
Bönor
Finhacka:
Lök
Lägg det som är sköljt och hackat tillsammans i en stor skål och ställ på bordet.
Dela limen i klyftor och ställ på en liten tallrik på bordet.
Finhacka:
Vitlök
Chilifrukt
Ingefära
Hetta upp olja och fräs allt som finhackats senast samt currypasta i någon minut.
Se till att ”mosa ut” currypastan så att den bubblar och börjar dofta gott.
Tillsätt kokosmjölk och rör om.
Tillsätt vatten och buljongtärning och låt koka upp.
Smaka av med soyasås och ställ åt sidan under lock.
Tofun
Skär tofun i tärningar.
Vänd i potatismjöl blandat med salt och kryddor.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun frasig. Snåla inte med oljan. Ställ fram tofun i enseparat skål på bordet.
Nudlar
Koka nudlarna enligt anvisning på paketet men ta av dom när 30 sekunder återstår. Häll avvattnar och ställ fram nudlarna i enseparat skål på bordet.
Några varv på google och en inventering av skafferiet senare så uppfanns den här veganska varianten på laksa, som vad vi förstått är en rätt från Malaysia
Laksa är en nudelsoppa som har sitt ursprung hos Peranakanfolket, ättlingar till de kineser som invandrade bl a till Malaysia och Singapore på 1600-talet
Riktig thai. Blev riktigt stolt över att det smakade "riktigt". Starkt och kanske inte den barnvänligaste maträtten men väldigt gott för oss vuxna som gillar lite sting
Så här gör du laksan. Laksa. Så här gör du kycklingen. Börja med att, vända kycklingfiléerna i salt och ingefära, lägg ett bakplåtspapper över dom och banka ut lite lätt
De fick göra en Malaysisk rätt som heter Laksa. Laksa kryddpasta. Laksa kryddpasta. För Laksa kryddpastan. Smaka av Laksan med mer socker och fisksås om det behövs
Gnid laksen med en smule citronsaft fra en citronskive, og anret så laksefiletterne på grillen, kom citronskiver på, et par klatter smør, krydderurter, salt og peber
Kog vandet op med salt og sukker, til begge dele er opløst. Lad dildstilkene koge med i 30 sekunder. Hæld lagen i et fad eller i en aflang beholder, og lad den køle af
Sashimi en japansk matrett som består av biter med rå fisk skåret i forholdsvis tynne skiver. Også rått oksekjøtt kan brukes som sashimi, men det er stort sett rå fisk vi forbinder med betegnelsen sashimi
I dag har jeg hatt besøk av en jeg kjenner som jobber for Salma. Jeg har vært så heldig å få noen stykker salmalaks back loin, og hun viste meg hvordan man kunne lage enkle sushiretter av rå laks
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.