Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka sardellfiléerna. Fräs vitlöken och sardeller i rikligt med olivolja i en vid kastrull eller traktörpanna
Hej vännen. Sitter ja, du vet nog var. ( läs köksbordet )och bläddrar i en ny Allt om mat. Denna tidning har följt mig sedan jag flyttade hemifrån och jag tokälskar den fortfarande
Pasta Puttanesca betyder "Pasta på horans vis" enligt Wikipedia. 400 g hela, skalade tomater100 g svarta oliver3 msk kapris1 röd urkärnad chili i tunna skivor eller 1 tsk sambal oelek3 vitlöksklyftor, finhackade2 msk tomatpuré2 krm svartpeppar1 krm salt4 portioner spaghetti2 msk persilja, hackadSkär tomaterna i stora bitar, hacka eventuellt oliver och kapris
Pasta puttanesca, eller ”slampans pasta” sägs vara ha fått sitt namn för att det går så enkelt och snabbt att laga till att man kan göra det ”mellan två kunder”
Pasta puttanesca låter mer glamoröst än skökans pasta inte sant. Struntsamma, puttanesca är en enkel italiensk pastasås med komplex smak som tillagas på blott några minuter… snabbmat för finsmakare
Under tiden som du kokar pasta fräser du hackad vitlök i olivolja och tillsätter hackade sardeller, fräser en stund och pressar i en halv citron som du sedan lägger i (använd helst ekologisk eller tvätta den noga innan)
Det finns sjukt mycket bra grejer, framförallt för oss vegetarianer då de har en stor övervikt på skafferivaror och sådant som går att lagra länge, till exempel bönor, pasta, kryddor och konserver
Det finns sjukt mycket bra grejer, framförallt för oss vegetarianer då de har en stor övervikt på skafferivaror och sådant som går att lagra länge, till exempel bönor, pasta, kryddor och konserver
En enkel och lättlagad pasta i tomatsås med grädde och ost. Denna rätt lagar jag de dagar jag vill servera middag snabbt utan att stå för länge i köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.