Det här är en pastarätt som jag gärna gafflar i mig, med massor av nyriven parmesan över. Vitlök och chili - jättegott i nästan vilken pastasås som helst
Dottern åt bara pastamed ost, maken och grabben tyckte att det var gott. Vi bestämde oss för att äta pasta och då tog jag fram den italienska kokboken och hittade detta recept
Jag serverar ibland pastanmed oliverna vid sidan om, då inte alla har hittat sin kärlekshistoria till oliver – än… Jag kan dock försäkra att även några av dem som varit tveksamma till oliver har uppskattat oliverna till denna rätt när jag lagat det
Det finns nog lika många recept på Pastaputtanesca som det finns familjer i Italien. Vänd ner pastan i såsen ihop med oliver och sardeller och finhackad persilja
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Blanda ihop såsen medpastan och låt svalna. Under tiden som du kokar pasta fräser du hackad vitlök i olivolja och tillsätter hackade sardeller, fräser en stund och pressar i en halv citron som du sedan lägger i (använd helst ekologisk eller tvätta den noga innan)
Det här är en riktigt smarrig och mustigpastagryta inspirerad av min favoriträtt PastaPuttanesca, men med lite extra av vad jag hade hemma i kylskåpet och hittade på Matsmart
Det här är en riktigt smarrig och mustigpastagryta inspirerad av min favoriträtt PastaPuttanesca, men med lite extra av vad jag hade hemma i kylskåpet och hittade på Matsmart
Vegetariska pastamed massor av härliga champinjoner, vitlök och lite hetta. Nu var det ett tag sen vi hade pasta här hemma så det fick bli detta häromdagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.